Verat tona

Cabernet Sauvignon i vjeteruar

Pershkrimi

Pershkrimi

VRESHTI
Kategoria: Kuqe
Varieteti i rrushit: Cabernet Sauvignon100 %
Zona gjeografike: Lundër, Tiranë
Emri i Vreshtit: Tek Rrahi
Mosha mesatare e vreshtit: 20vjet
Densiteti i mbjelljes: 4000 hardhi/ha
Rendimenti per hektar: 7 t/ha
Lartësia mbi nivelin e detit: 130 -160 m
Drejtimi: Veri – Jug
Metoda e Kultivimit: Kordon me kalema
Lloji i tokes: Argjilore
Periudha e vjeljes: 30 Shtator 2013
VINIFIKIMI
Egrapimi
Fermentimi: 23-28°C
Kohezgjatja e fermentimit: 7 dite
Fermentimi Malolaktik: kompletuar
Stazhionimi: 2 vjet deri ne kthjellim natyral ne inox dhe 6 muaj ne vozalisi
Kthjellimi: Natyral ne serbator inox
Amballazhimi ne shishe: 9Mars 2016
Amballazhuesi: Kantina Lundra
Lloji i shishes: Bordoleze e erret 750 ml
Lloji i tapes: Diam 5
Stazhionimi ne shishe: 6muaj
TE DHENA TEKNIKE
Alkoohol: 13.5 %
Aciditeti total: 5.45 g/l
pH: 3.63